MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Meksykański garnek z fasolą, kukurydzą i papryką Doroty...
fot. Dorota Wójcicka

Papryka - przepisy. Zobacz TOP 10 dań z papryką naszych Czytelników [PRZEPISY]

Meksykański garnek z fasolą, kukurydzą i papryką Doroty Wójcickiej

Składniki
pierś z kurczaka
marchewka
15 dag żółtej fasolki szparagowej
puszka czerwonej fasolki
1/2 puszki kukurydzy
czerwona papryka
6 pieczarek
średniej wielkości cebula
puszka pomidorów
ok. 2-3 łyżeczek soli
łyżeczka słodkiej papryki, bazylii, tymianku
1/2 łyżeczki oregano i majeranku
olej do smażenia

Wykonanie
Pierś z kurczaka pokroić w grubą kostkę, obsmażyć na 2 łyżkach oleju, przełożyć do garnka. Fasolkę szparagową pokroić na ok. trzycentymetrowe kawałki, gotować w lekko osolonej wodzie przez ok. 5 minut, odcedzić, dodać do mięsa.
Paprykę pokroić w paski i razem z marchewką pokrojoną w niedużą kostkę podsmażyć na patelni z łyżką oleju, dodać do kurczaka.
Pieczarki pokroić w grube półplasterki, cebulę pokroić w kostkę, razem podsmażyć na patelni z łyżką oleju, przełożyć do garnka. Fasolkę i kukurydzę odcedzić z zalewy, dodać do reszty składników.
Pomidory pokroić w grubą kostkę, dodać wraz z zalewą.
Danie doprawić przyprawami: solą, papryką, bazylią, tymiankiem, oregano i majerankiem. Wymieszać, gotować razem przez ok. 15-20 minut.

Zobacz również

Przegląd tygodnia od 12.05 w Zielonce

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Zielonce

Przegląd tygodnia od 12.05 w Radlinie

NOWE
Przegląd tygodnia od 12.05 w Radlinie

Polecamy

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Jak wakacyjny rejs, to tylko tam! Czekają na ciebie niezapomniane przygody

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Rozpoczęły się zapisy na Poland Business Run 2024. Ilość miejsc jest ograniczona

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być